همانطور که می دانیدکاکائو مادهای تلخ مزه است و از دانههای درخت گرمسیری با همین نام به دست میآیددانه های کاکائو از نظر مقدار تلخی و عطر با هم متفاوتاند
و گرانترین نوع کاکائو از دانههای درخت کرئیولو که تلخی آن نسبت به سایر کاکائوها کمتر است به دست میآید
بهطور کلی شکلات ها را به سه دسته، تلخ، شیری و سفید تقسیم میکنند:
– شکلاتهای تلخ بدون شیر هستند.
– شکلاتهای شیری حاوی شیر، شکر و وانیلاند.
– در شکلات سفید تنها از چربی دانه کاکائو استفاده میشود.
۱ – شکلات یک ضد افسردگی طبیعی است
شکلات دارای منیریم است این ماده برای برای تقویت روحیه و آرامش بخشی
عالی است از طرف دیگر سرشار از تئوبرومین، محرک شناخته شده و همچنین
تیرامین و فنیل اتیل آمین، دو ماده مشابه آمفتامین است که با افزایش اثرات
ناقل های عصبی در مغز عمل می کنند. شکلات یک ضد افسردگی طبیعی است که برخی
اثرات آن حتی مشابه حشیش است.
۲ – شکلات سرشار از مواد معدنی است
شکلات سرشار از مواد معدنی همچون فسفر ،منیزیم، پتاسیم، روی،آهن و ویتامین
های گروه ب است. شکلات رژیم غذایی را متعادل می کندالبته منظور شکلات تلخ
است.
۳ – شکلات از فشار خون بالا و دیابت نوع دو پیشگیری می کند
شکلات ماده غذایی سالمی است که از فشار خون بالا جلوگیری می کند. شکلات
فشار خون را به طور قابل توجهی پایین می آورد و به ثابت بودن آن کمک می
کند. به علاوه شکلات تلخ از بروز دیابت نوع دو نیز جلوگیری می کند.
۴ – شکلات به پیشگیری از بیماری های قلبی-عروقی کمک می کند
فلاونوئیدهای موجود در کاکائو و شکلات نقشی مهم در پیشگیری از بیماری های
قلبی-عروقی ایفا می کنند. این آنتی اکسیدان ها در واقع میزان کلسترول بد
(ال.دی.ال) را در خون کاهش می دهند و خاصیت کششی رگ های خونی را در بدن حفظ
می کنند.
۵- شکلات تلخ چاق نمی کند
شکلات سرشار از چربی و کربوهیدرات ها است و به طور متوسط هر ۱۰۰ گرم
شکلات، ۵۰۰ کالری انرژی دارد. با این حال نباید از رژیم غذایی حذف شود.
زیرا شکلات تلخ حاوی مواد مغذی زیادی است پس برای بدن مفید است. خوردن
مقداری شکلات در روز به جای سایر مواد غذایی پرکالری توصیه می شود. بهتر
است روزانه حدود ۳۰ گرم شکلات تلخ (حداقل ۷۰ درصد)، نه کمتر و نه بیشتر
بخوریم.
۶- شکلات با پیری مقابله می کند
شکلات
تلخ یکی از ده ماده غذایی جوانی است. شکلات سرشار از فلاونوئید و به ویژه
آنتی اکسیدان کاتچین است. این آنتی اکسیدان به داشتن بدنی پویاتر وجوان تر
کمک می کند. البته توجه داشتته باشیدکه فلاونوئید موجود در شکلات شیری یا
شکلات سفید که مقدار کاکائوی آن کم است، بسیار کم یا حتی نزدیک به صفر است.
منبع:بزن بریم