همانطور که می دانید در برخی از روزهای سال آلودی هوا آن قدر شدید میشود که مسئولین و کارشناسان از شرایط هشدار و اضطرار میگویند.
آلایندههای موجود در هوا عبارت است از منواکسیدکربن ، اکسیدهای ازت ،
گازهای مخرب و.. که هر یک به نحوی بر بدن تاثیر می گذارد وسبب اختلال در
عملکرد عادی بدن می شوند لذا قدرت دفاعی بدن را باید دربرابر بیماریها ی
احتمالی افزایش داد نوع تغذیه و اینکه از چه غذاهایی مصرف کنیم میتواند تا
حدود زیادی از عوارض این آلایندهها کاست.
منابع غذایی حاوی ویتامین E وC Dو C:
متخصصین تغذیه برای کم شدن مضرات آلودگی هوا، مصرف منابع غذایی ویتامین E و
ویتامین D را پیشنهاد میکنند. این ویتامینها میتوانند اثرات
مسمومکننده گازهای آلاینده را خنثی کنند. ویتامین E در روغنهای گیاهی،
بادام جوانه گندم سبزیجات دارای برگ سبز، جگر، گردو، زیتون وجود دارد. زرده
تخممرغ، شیر ، کره حاوی مقادیر زیادی ویتامین Dهستند. ویتامین C هم
میتواند به دفع سربی که با هوای آلوده وارد بدن ما شده، کمک کند. همچنین
می توان از مکملهای ویتامین E و D وC نیز استفاده کرد.
لبنیات:
شیر ، ماست و پنیر به خاطر کلسیمی که دارند مانع از جذب عناصر سنگین
همانند سرب می شوند بنابراین بهتر است در هوای آلوده مصرف آنها را بیشتر
کنیم.
آب:
نوشیدن زیاد آب به کلیهها کمک میکند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند.
سیر و پیاز:
سیر، پیاز ممکن است بوی آزاردهندهای داشته باشند اما حاوی مقدار زیادی
گوگرد هستند که می توانند از مخاط دستگاه تنفسی محافظت کنند پس مصرف آن
توصیه می شود.
پکتین:
مواد غذایی که سرشار از
پکتین هستند، سرب موجود در هوا را میگیرند و مانع از نفوذ سرب به سلولهای
بدن میشوند؛ مصرف روزانه یک عدد سیب میتواند عوارض ناشی از آلودگی هوا
را کاهش داده و میوههایی مانند پرتقال و توتفرنگی نیز سرشار از پکتین
بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.
آنتیاکسیدانهای سلنیوم و بتاکاروتن:
انبه، طالبی، فلفل ، کدو تنبل، اسفناج ، کلم بتاکاروتن دارند و غذاهای
دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوسدار نیر حاوی سلنیوم هستند که این مواد
سبب حداقل رساندن عواقب ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد در بدن می شوند.
منبع:بزن بریم