بزن بریم،مرجع دانستنی روز

مرجع دانستنی روز

بزن بریم،مرجع دانستنی روز

مرجع دانستنی روز

چگونه سیستم صوتی اتومبیل ببندیم

چگونه سیستم صوتی اتومبیل ببندیم

رادیوپخش:

پخشهای رایج موجود در بازار ایران به چند دسته تقسیم می شوند:

۱- رادیوفلش:

این گونه هد یونیت ها، تنها فلش را ساپورت می کنند و سی دی را ساپورت نمی کنند. این گونه رادیوفلش ها بیشتر برای کسانی که می خواهند با هزینه کم و با حذف قابلیت پخش “سی دی” تنها از فلش در ماشین خود آهنگ پخش کنند، کاربرد دارد. تمام شرکتها این گونه هدیونیت را تولید می کنند مدل ۱۶۵ پایونیر، ۲۵۶ کنوود، X100 جی وی سی، ۴۸۰۷ گلداسکای و سری D مکسیدر از اینگونه رادیوفلشها می باشند. شرکت پایوینر مدل ۳۶۵ و ۳۵۵ را که رادیوفلش هستند با قابلیت بلوتوث راهی بازار کرده است، تا علاقه مندان بتوانند بدون هزینه گزاف رادیوفلش همراه با بلوتوث تهیه نماییند.

۲- رادیوپخش:

رادیوپخشها امروزه امکانات مختلفی دارند. برای آشنایی با این امکانات می توانید مقاله” راهنمای خرید رادیوپخش” را از طریق لینک زیر مطالعه نمایید.

۳- رادیوپخشهای دو طبقه:

رادیوپخشهای ۲دین (۲DIN)، که به همان رادیوپخشهای ۲ طبقه مشهور هستند، این رادیوپخشها دارای مانیتورهای ۲ طبقه می باشند، در مدلهای پایونیر موجود مدل ۸۴۵۰ این شرکت دارای پانل جداشو می باشد.

۴- رادیوپخشهای Indash:

رادیوپخشهای ۱ طبقه که مانیتور به آنها وصل می شود. برای ماشینهایی مانند ۲۰۶، ۲۰۷،  و یا برای پژو پرشیا و پژو ۴۰۵ (در صورت استفاده از قاب) کاربرد دارد.  اتصال دوربین عقب، دوربین مادون قرمز، GPS و … از امکانات اضافه دی وی دی هاست.

آشنایی بلندگو (اسپیکر) :

برای پخش صدا در ماشین از بلندگوها استفاده می شود. باندها به دو گروه کلی باندهای گرد، باندهای بیضی (خربزه ای) تقسیم می شوند.

۱- باند گرد:

باند گرد خود به سه دسته باندهای ۱۰، ۱۳ و ۱۶ تقسیم می شوند. باند ۱۰ برای داشبورد ماشین بکار برده می شود. باند ۱۳ برای دربای عقب ماشینها کاربرد دارد. باند ۱۶ برای دربهای جلو (داخل درب) کاربرد دارد. برای بعضی از ماشینها باندهای عقب فابریک گرد می باشد (پراید، سمند و …) ولی مسلما جایگزین کردن باندهای عقب با بیضی صدای بسیار مناسبتری در ماشین ایجاد می کند.

۲- باند بیضی:

باندهای بیضی (۹*۶ و ۱۰*۷) خود به دو دسته تقسیم می شوند.

۱-     باندهایی که آمپلی فایر را ساپورت نمی کنند: این باندها معمولا بین ۱۵۰ تا ۴۰۰ وات قدرت دارند و توان ساپورت آمپلی فایر را به هیچوجه دارا نیستند. باند ۶۹۶۵ و S6975 پایونیر جزء این بانها محسوب می شوند. این باندهای در صداهای بالا دچار نویز می شوند و قابلیت استفاده از حداکثر قدرت آنها وجود ندارد.

۲-     باندهایی قدرتمندی که توانایی ساپورت آمپلی فایر را دارند. یعنی باندهای خربزه ای که توانایی اتصال به آمپلی فایر را دارند و کیفیت آنها بالاتر از باندهای معمولی است. همچنین در ولوم بالا دچار مشکل و صدای نویز نمیشوند. اکثر این باندها طول عمر بیشتری نسبت به باندهای خربزه ای معمولی دارند.

بنا به موارد مطرح شده از باندهای بیضی (خربزه ای) به ۲ صورت میتوان بهره برد:
بدون اتصال به آمپلی فایر و استفاده از خروجی مستقیم پخش
استفاده از امپلی فایر و به کار گیری تمام قدرت واقعی باند

معرفی کامپونت:

کامپونت ها باندهای گرد قوی (معمولا باند ۱۶) هستند که قابلیت اتصال به آمپلی فایرها را دارند. بعضی کامپونت ها از نظر وات شباهت هایی به باندهای خربزه ای آمپ خور دارند اما باید توجه داشت توان اکثر کامپ ها کمی پایین تر از باندهای بیضی ۶*۹ و ۷*۱۰ است

ویژگیهای اصلی کامپونت ها:

 شفاقیت و کیفیت بالا صدا (صدای مناسب)
 گرد بودن آن و جا شدنش در قسمت هایی که برای خودرو به صورت فابریک طراحی شده است.

استفاده از کامپها بیشتر در ماشینهای گران قیمت انجام می شود. راننده هایی که دوست ندارند دست به ظاهر ماشین خود بزنند می توانند از این کاپمونت ها استفاده کنند برای شنیدن صدای واقعی DVD و فضای دالبی آنها.

کامپونت ها خود به دو گروه تقسیم می شوند.

۱-     در این گروه اجزای کامپونت درون آن قرار دارد. مانند تیوتر، کراس اور و …

۲-     در این گروه اجزای کامپونت بیرون آن قرار دارد. مانند تیوتر، کراس اور و هر یک از اجزا به صورت مجزا می باشند.

ساب ووفر چیست؟

ساب ووفر برای پخش صدای Bass و بم موزیکبه کار برده می شود، البته بلندگوها تا حدی از عهده این کار بر می آیند ولی کسانی که دنبال سیستم حرفه ای می باشند استفاده از ساب ووفرهای برای تولید سدای بیس Bass بسیار بالا و قوی کاربرد دارد.

برای یک سیستم حرفه ای ساب ووفر بسیار لازم است و  ساب ووفر دلیل اصلی تفاوت سیستم معمولی از سیستم مجهز و قوی می باشد.  ساب ووفر برای راه اندازی به آمپلی فایر نیاز دارد. بنابراین توجه به این نکته که اضافه کردن ساب ووفر به سیستم یک آمپلی فایر ۴ کانال (حدود ۳۰۰ هزار تومان) به سیستم اضافه می کند خالی از لطف نیست.

محل نصب ساب ووفر:

راه اول – نصب آن بر روی تاقچه عقب خودرو (که نیازمند خریداری و یا برش خوردن تاقچه عقب خودرو است و معمولا ساب مخصوص دارد)

راه دوم –  استفاده از باکس برای جای دادن ساب وفور درون آن.

آشنایی یا تیوترها:

از توییترهای برای پخش صداهای ریز استفاده می شود و از آنها موسیقی پخش نمی شود. توییترها به زیبا شدن آهنگها بسیار کمک کی کنند. البته بلندگو اکثرا درون خود توییتر دارند. ولی نصب توییتر باعث می شود که بلندگو به پخش صداهای حد وسط بپردازد و توییتر به صورت مجزا صداهای ریز را پخش کند که این امر به بالا رفتن کیفیت بلندگوها خیلی کمک می کند.

آشنایی با آمپلی فایرها:

وظیفه اصلی آمپلی فایرها بهبود کیفیت صدای پخش شده در ماشین می باشد. آمپلی فایرها توان خروجی ۵۰ وات رادیوپخش را افزایش می دهند تا کاربر بتواند از همه ظرفیت بلندگوی خود (به عنوان مثال ۳۰۰ وات) استفاده نماید. همچنین برای گرفتن صدا از ساب ووفر آمپلی فایر مناسب لازم است.

آمپها به صورت مونو، دو کانال، ۴ کانال و یا ۶ کانال طراحی می شوند.

آمپ دو کانال: برای ساپورت یک جفت باند آمپلی خور

آمپ ۴ کانال: برای ساپورت یک جفت باند و یک ساب ووفر ( می توان از ۲ آمپ ۲ کانال نیز استفاده کرد)

آمپ ۶ کانال: برای ساپورت ۲ جفت باند آمپلی خور و یک عدد ساب ووفر / و یا / ۱ جفت باند آمپلی خور و دو عدد ساب ووفر

سیستم صوتی با آمپلی فایر احتیاج به یک سیم کشی مناسب که به آن RC گفته می شود نیاز است.

میدرنج ها:

هر بلندگوی حرفه ای  قابلیت پخش ۳ جور صدا را دارد، صدای زیر (توییتر)، صدای حد وسط (در اکثر جاها صدای خواننده)، صدای با بیس بالا (صدای ووفر)بلندگوهای با کیفیت این قابلیتها را به صورت کامل دارند یعنی می‌توانند تنهایی هر ۳ صدا را به صورت تفکیک شده بشما بدهد. در میدرنج این کار صورت نمی‌گیرد (میدرنج قابلیت تفکیک صدا ندارد). میدرنج تنها قابلیت صدای دوم (صدای حد متوسط) را دارد، حتما باید در کنار یک ساب و یک توییتر مجزا بکار گرفته شود، توییتر صدای پایین را برای شما پخش خواهد کرد، ساب صدای بالا را بر عهده می‌گیرد و در این صورت تمرکز کامل میدرنج روی صدای وسط خواهد بود و صدای فوق العاده شفاف و یا کیفیت تولید خواهد کرد ( به مراتب بهتر از بلندگوهای با کیفیت)

منبع:بزن بریم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.